Overnatning på hærvejen

Overnatning på hærvejen nær Bøllingsø

Brug Tollundgaard Golf Park som overnatning på jeres hærvejstur. Vi ligger placeret perfekt for vandrene/cyklisterne, der kommer fra nord fra Thorning og Dollerup bakker, eller fra syd fra Nr. Snede, Sepstrup og Vrads.

Tollundgaard Golf Park ligger placeret midt på den gamle hærvejsrute, der skar igennem det centrale Jylland fra nord til syd, opad både hærvejsvandreruten og hærvejscykelstien.

Hærvejen gik her i et bælte på den jydske højderyg. Her på højderyggen undgik den vandrende de store vandløb der bevæger sig i øst og vestgående retning.

At vi er lige midt på højderyggen, et rigtigt vandskel, viser sig blandt andet ved afløbet fra den nærtliggende Bøllingsø. I den ene ende af søen løber vandet imod vest ud i Karup å, og i den anden ende starter Funder Å, der løber imod øst. Derfor var der en terrænmæssig naturlighed i, at hærvejen skar igennem netop her, hvor der i dag er golfbane.

Et ydermere historisk tegn på at vi er ved hærvejen, er områdets mange gravhøje. På Tollundgaard er der bevaret fem gravhøje, men historiske kort viser at der tidligere har ligget tolv gravhøje, bare inden for den matrikel hvor der i dag er golfbane.  Hærvejsvandreruten heromkring uhyre smuk og interessant. Både stykket nord og syd for Tollundgaard.

Fra nord kommer hærvejsvandreruten fra Thorning og Dollerup Bakker ned igennem Stenholt Skov til Klosterlund Museum og videre langs den østlige bred af Bøllingsø. Her er den uspolerede natur og de fåregræssede lyngbakkerne et besøg værd for alle som ikke endnu har været her. Man kommer på vandreruten også nær Bjeldskovdal med Tollundmandens og Ellingepigens findested. I Tollund går hærvejsvandreruten opad Tollundgaards skov, og der er der ikke langt til Tollundgaard Golf Park hvor vi tilbyder logi.

Mod syd fortsætter hærvejsvandreruten ned igennem Funder Ådal og Hørbylunde bakker. Et prægtigt istidslandskab, videre imod Vrads med de smukke heder.

​Information

Kontakt

Fang os på de sociale medier​

Find os her​

Tollundgaard Golf Park

Tollundvej 3
8600 Silkeborg

CVR: 29844062

Put and Take

Tollundgaard Put and Take ved Silkeborg er en af Danmarks ældste lystfisker søer. 

Banestatus

Se golfklubbens kalender om banestatus og baneinfo fra greenkeeperen.