Tak for besøget på Tollundgaard Minigolf

​Driving range tilbud

Efter minigolf anbefaler vi et besøg på vores driving range.

Vidste du, at vores driving range er åben for alle og er en oplagt aktivitet at benytte efter minigolfrunden.

På driving rangen, kan dystes i hvem der kan slå golfbolden længst.

I receptionen kan lejes en familietaske med børne og voksen udstyr for kr.50,-. Derudover tilkøbes poletter til boldmaskinen for kr. 25,- (1 polet giver ca. 40bolde).

​Gå en tur

Find en vandretursfolder til Tollundgaard Park Trail i receptionen.

Tollundgaard Park Trail er vores afmærkede vandrerute på ca. 5 km rundt på Tollundgaard. Ruten går rundt om Tollund Sø, og langs golfbane og ud i den smukke Tollund Skov. 

Petanque

I er velkomne til gratis at benytte vores petanquebane, kuglerne ligger klar til spil,

Wall of Fame Tollundgaard Minigolf

Banerekord: 42, sat af Martin Overgaard efterår 2022

Årets bedste scores:

2024: Christian Mortensen 46, Rene Moesgaard 48, Mads Faber 48,

Forklaring til Minigolfbanens hulnavne

Minigolfbanen er unik og hjemmebygget, de fleste kampesten er fundet på markerne omkring gården. Vi har ønsket, at navngive minigolfbanens huller ud fra Tollundgaard og vores dejlige lokalområde imellem Funder Kirkeby og Bølling Sø.  En egn der er præget af istiderne, engang gennemskåret af hærvejen, tidligere lyngklædt og kendt for moseligene Tollundmanden  og Ellingpigen.

Hul 1. Tyrens Kamp

​Sagnet om lindormen der har lagt sig rundt om kirken, og landsbyborgere der opfodrer en tyr til at besejre den, fortælles om mange kirker. Lindormen ved Funder Kirke blev besejret af en tyr fra Tollundgaard. I Kampens hede blev Tollund Sø skabt. 

 

Hul 2. Tollundmandens Pine

Tollundmanden er egnens superstjerne. Verdens bedst bevarede moselig blev fundet i 1950 ved Bølling Sø 3 km herfra. 

Hul 3. Hulvejen

Hærvejens trafik sled furer i landskabet, de såkaldte hulveje.  Stokkjelds dal ved Bølling Sø er i dag et meget øde område. Men 8 hulveje ved siden ad hinanden vidner om fortidens trafik. På hullet her må du dog nøjes med 3 hulveje.

Hul 4. Tørvetrilleren

Var man ung mand i området for 100 år siden, så var man nok lige nu sendt i mosen for at grave tørv. Måske, var man tørvetrilleren der rullede tørvene fra mosen til læssepladsen.

Hul 5. Foldhøje

Gravhøjene ligger som perler på en snor langs den gamle hærvej. På Tollundgaard ligger der i dag 5 gravhøje. 3 af dem benævnes Foldhøje. Et stykke af vandreruten Tollundgaard Park Trail snor sig imellem Foldhøje.

Hul 6. Vekslet

Rådyrene stortrives herude i de varierede lysåbne skove. Mangt et sted støder man på deres foretrukne stier "vekslerne". 

Hul 7. Kvadrestenen

Istiden efterlod store mængder natursten på egnen. En kvadresten er en tilhugget natursten med flad firkantet forside. Funder Kirke er bygget af sådanne kvadresten. På hullet her skal man bande sig udenom en.

Hul 8. Skovriderens Fald

En lille mørk historie fra gårdens fortid. I 1639 kom det til klammeri imellem den lokale skovrider og tre ugifte sønner der havde arvet Tollundgaard. Udfaldet af klammeriet var tragisk og de tre sønner blev dømt fredsløse.

Hul 9. Lindormen

Hullet kunne også have heddet hugormen eller snogen, begge slanger ses ofte herude. Men tilbage til sagnhistorien der også blev omtalt ved hul 1.

Hul 10. Bredhøj

Bredhøj er her ikke mere. På kort fra 1881 var der 12 gravhøje på Tollundgaard , i dag er der 5. Bredhøj lå på marken tæt på greenen ved hul 4 på golfbanen. Bredhøj blev udgravet af Silkeborg Museum i 1990. 

Hul 11. Hærvejens Fare

Turen på hærvejens kunne være en farlig affære. Tyveknægte, måske Jens Langkniv kunne ligge på lur.

Hul 12. Isranden

Jo længere vest man bevæger sig på Tollundgaard, jo mere kuperet bliver terrænet. Hovedstilstandslinjen fra sidste istid lå et par kilometer vest herfra, og området fik bakker og dale derfra.

Hul 13. Trædestensrækken

Heller ikke i bronzealderen gad man at have våde tæer. I oldtiden blev der anlagt en 400m lang trædestensrække på tværs ved  Bølling Søs smalleste sted, så mosen kunne krydses tørskoet.

Hul 14. 1885

1885 er byggeåret for Tollundgaards kampestensbygninger. Vi elsker dette fantastiske håndværk. Alle egnens kampestensbygninger blev opført imellem 1880-1900.

 

Hul 15. Smørhullet

Smørhullet er et dødishul vest for Tollundgaard. I 1864 og under andre krige, blev Tollundgaards bedste heste skjult her. Området omkring var på det tidspunkt træløs hede.

Hul 16. Ellingpigens Kvaler

Ellingpigen er egnens anden superstjerne. Hun blev fundet i 1938, 100 meter fra hvor Tollundmanden blev fundet i 1950. Ellingpigen er kendt for lækkert hår.

Hul 17. Femøresvejen

Femøresvejen blev anlagt i 1885, som en opdæmmet vej over Bølling Sø, Femøresvejen forbandt Tollund/Elling området med Engesvang. Som navnet antyder, var det en betalingsvej. Vejen eksisterer stadigt i dag, og er i dag gratis at benytte.

Hul 18. Gårdmandens Fejde

Livet som gårdmand byder dagligt på uventede udfordringer. Som for eksempelvis, at skulle slå en golfbold igennem et rør for, at få den til at flyve op i en gammel gødningsspreder.

​Tollundgaard Golf Park

100 hektar med park, søer og skov.

Naturskønt, rekreativt, folkeligt med gode aktiviteter.

Brug os til luft i hverdagen, hygge i weekenden og til livets store fester

KONTAKT

86 85 10 08

E-mail: golf@tollundgaard.dk

Følg livet på Tollundgaard på​

FIND OS HER

Tollundgaard Golf Park

Tollundvej 3
8600 Silkeborg

CVR: 29844062

OVERNATNING

TIDSBESTILLING TIL GOLF